Pups hebben rust nodig.

Al na 20 tot 30 minuten spelen zijn pups moe en slaperig. Wordt deze rust hen niet gegund, dan kan dat tot ontwikkelingsstoornissen leiden zoals een overbelast zenuwstelsel, waar zelfs agressie uit voort kan komen.

Omdat tijdens het slapen de ademhaling, hartslag en het zuurstofgebruik afnemen, zorgt de hond voor een gelijkmatige lichaamstemperatuur door zijn lichaamsoppervlakte te verkleinen door in elkaar te rollen.

Slechts 10 tot 15% van de totale tijd dat hij slaapt, is een hond in diepe slaap.

Gedurende deze fase droomt hij ook.

Ook de al wat oudere pup tot zes maanden heeft in ieder geval iedere twee uur rust nodig. Ze hebben dan tijd nodig om al het nieuwe dat ze beleefd hebben te verwerken. Jonge honden geven zelf zelden aan dat ze moe zijn. Zeker met meerdere honden in de buurt gaan ze door tot ze er bij neervallen.

Soms vallen ze echt midden in hun spel plotseling om en zijn dan een hele tijd zelfs niet wakker te krijgen, zelfs niet met de geur van eten.

Even plotseling als de vermoeidheid begint, is ze ook weer voorbij. Uit een diepe slaap kan een jonge hond opspringen en doorgaan met het spel waar hij mee bezig was, alsof er niets is gebeurd.

Alle jonge honden 'moeten nodig' als ze wakker worden. Als u razendsnel reageert, heeft u ze snel zindelijk.

Wat wandelen betreft kunt u de volgende vuistregel toepassen voor de afstand van de wandeling: dit is ongeveer 5 minuut rustig wandelen voor elke maand die de pup oud is.

Bijv: pup 2 maanden mag maximaal 9 minuten wandelen. (ongeveer 4 x per dag)

1 minuut voor elke week dat de pup oud is komt ongeveer op hetzelfde neer.

In@

top